Το Παρασιτοκτόνο Ιβερμεκτίνη Ούτε Θαυματουργό Είναι Ούτε Αποτρέπει Την Επιδείνωση Του Covid, Σύμφωνα Με Νέα Έρευνα

Το Παρασιτοκτόνο Ιβερμεκτίνη Ούτε Θαυματουργό Είναι Ούτε Αποτρέπει Την Επιδείνωση Του Covid, Σύμφωνα Με Νέα Έρευνα

Γίνετε συνδρομητής στην έντυπη έκδοση και αποκτήστε άμεση πρόσβαση σε όλα τα Premium Services. Ο εξέχων σκεπτικιστής για τα εμβόλια Joe Rogan, του οποίου το podcast στο Spotify έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες από τους τραγουδιστές Joni Mitchell και Neil Young, έχει προκαλέσει εδώ και καιρό διαμάχες με τις απόψεις του για την πανδημία, τις κυβερνητικές εντολές και τα εμβόλια COVID-19. Η εταιρεία, η οποίασυνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Kitasato του Τόκιογια τη δοκιμή του φαρμάκου ως πιθανή θεραπεία για τον COVID-19, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Η Ιαπωνική εμπορική και φαρμακευτική εταιρεία Kowa Co Ltd (7807.T) δήλωσε τη Δευτέρα ότι το φάρμακο κατά των παρασίτων η ιβερμεκτίνη έδειξε «αντιική δράση» κατά του Omicron και άλλων παραλλαγών του κορωνοϊού σε κοινή μη κλινική έρευνα. Τέλος ο καρδιολόγος τόνισε πως η ιβερμεκτίνη προκαλεί γαστρεντερικές, νευρολογικές και αιματολογικές παρενέργειες και αλληλεπιδρά με τα αντιπηκτικά φάρμακα αποτελώντας κίνδυνο για τους ασθενείς.

ιβερμεκτίνη

Δεν παρατηρούνται ιδιαίτερες ανεπιθύμητες ενέργειες στις αναπαραγωγικές δραστηριότητες των ζώων. Σε μερικά βοοειδή παρατηρήθηκε παροδικός πόνος μετά από υποδόρια χορήγηση. Σε μικρό αριθμό περιπτώσεων παρατηρήθηκε https://www.tofarmakeiomou.gr/el-gr/ οίδημα των μαλακών ιστών στην περιοχή της ένεσης. Σε μερικά πρόβατα παρατηρήθηκε, αμέσως μετά από υποδόρια χορήγηση, συμπεριφορά που προδίδει πόνο, μερικές φορές έντονο που ωστόσο είναι παροδικός.

Σε κάποιες περιπτώσεις, πολίτες πήραν από το στόμα σκευάσματα για δερματολογική χρήση, ενώ άλλοι κατάπιαν τεράστιες δόσεις που κανονικά προορίζονται για μεγάλα ζώα όπως τα εκτρεφόμενα βοοειδή. Η μετφορμίνη, ένα από τα φάρμακα που συνταγογραφούνται συχνότερα σε όλο τον κόσμο εδώ και δεκαετίες κατά του διαβήτη τύπου 2, συνδέεται με τη γέννηση μωρών, ιδίως αγοριών, με εκ γενετής ελαττώματα. «Η υψηλότερη συχνότητα ανεπιθύμητων ενεργειών με την ιβερμεκτίνη χαπια στη μελέτη μας εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ευρεία χρήση αυτού του φαρμάκου εκτός του περιβάλλοντος κλινικών δοκιμών», είπε ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Στίβεν Λιμ στο CNN. Η ψευδής αίσθηση ασφάλειας έναντι του κορωνοϊού, η λήψη σε δοσολογίες που δεν προβλέπονται, η άγνοια των δράσεων και αλληλεπιδράσεων καθώς και η αδυναμία κατανόησης των ενδείξεων του φαρμάκου, ενισχύουν την βλαπτικότητα της λήψης του. Ο Ρόγκαν αμφισβήτησε την ανάγκη για εμβόλια και είπε ότι χρησιμοποίησε ιβερμεκτίνη. Σε μια περίπτωση που παραθέτουν ως παράδειγμα τα CDC, ενήλικας ήπιε ενέσιμο σκεύασμα για βοοειδή ως πρόληψη για την Covid-19.

Αφρικανική Σκόνη Μέχρι Και Την Πέμπτη

Λιγότερο των 12 kg, χορηγείστε 0,1 ml έτοιμου προϊόντος ανά 5 kg σ.β. Η ιβερμεκτίνη δεν είναι καλώς ανεκτή στα είδη των ζώων για τα οποία δεν προορίζεται το προϊόν (περιπτώσεις με θανατηφόρο εξέλιξη έχουν αναφερθεί σε σκύλους, ειδικά σε Collies και Bobtails, καθώς επίσης και σε χελώνες). Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει λάβει 49 αναφορές για δηλητηρίαση και άλλες σοβαρές αντιδράσεις που σχετίζονται με την κατανάλωση ιβερμεκτίνης για τη θεραπεία του Covid μέχρι στιγμής φέτος. Οι κλινικές δοκιμές για την αποτελεσματικότητα της ιβερμεκτίνης στην θεραπεία του COVID-19 βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε χλευάσει από το βήμα της Βουλής την ιβερμεκτίνη, καθώς αναφερόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, είχε υποστηρίξει ότι πρόκειται για «φάρμακο για άλογα». Η ιβερμεκτίνη έχει εγκριθεί για ανθρώπινη χρήση μόνο για την αντιμετώπιση παρασίτων όπως οι ψείρες και ορισμένα σκουλήκια.

ιβερμεκτίνη

Δεν θα πρέπει να χορηγείται σε γαλακτοπαραγωγές αγελάδες, το γάλα των οποίων προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση. Να μη χορηγείται σε μη γαλακτοπαραγωγές αγελάδες όπως επίσης και σε έγκυες μοσχίδες τις τελευταίες 60 ημέρες πριν τον τοκετό. Κατά την αντιμετώπιση της ψώρας είναι δυνατό να https://bestpharmacy.gr/ απαιτηθεί επαναληπτική θεραπεία για την αντιμετώπιση αναμόλυνσης από ζώα στα οποία δεν έγινε θεραπεία ή από εκκολαπτόμενα αβγά ακάρεων. Μικρότερο των 16 kg, όπου η συνιστώμενη θεραπευτική δόση είναι μικρότερη των 0,5 ml, θα πρέπει να χρησιμοποιείται μικροσύρριγγα ακριβείας των 0,1 ml.

Οι αρχές στο Νέο Μεξικό δήλωσαν αυτή την εβδομάδα ότι ερευνούν εάν ο θάνατος δύο ατόμων με Covid-19 σχετίζεται με υπερδοσολογία ιβερμεκτίνης. Επιπλέον, υπήρξαν 26 υπερδοσολογίες φαρμάκων στο Νέο Μεξικό από τις αρχές Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με μόλις δύο τους προηγούμενους 11 μήνες. «Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να επιδείξουν και οι κτηνίατροι για την αξιολόγηση όσων δήθεν ζητούν την ιβερμεκτίνη για τα ζώα τους. Παρακαλούμε, ενημερώστε τον γιατρό σας ή τον φαρμακοποιό σας αν λαμβάνετε ιβερμεκτίνη χωρίς τις σχετικές ενδείξεις της», καταλήγει ο ειδικός.

Βίντεο: 264 Ουκρανοί Πεζοναύτες Παραδόθηκαν Στις Ρωσικές Δυνάμεις

Χορηγείται μπροστά ή πίσω από την ωμοπλάτη υποδόρια στη δόση του 1 ml έτοιμου διαλύματος ανά 50 kg σ.β. Της ύπαρξης ουσιαστικού κινδύνου εμφάνισηςσπασμών ή κώματος εάν χρησιμοποιηθεί το φάρμακο λανθασμένα. Σύμφωνα με το Insider, στην πολιτεία του Μισισίπι οι κλήσεις για δηλητηρίαση από https://www.pharmacy4u.gr/ αντιστοιχούν στο 70% των κλήσεων σε κέντρα δηλητηρίασης τις τελευταίες εβδομάδες. Πολλοί Αμερικανοί κατάπιαν σκευάσματα που προορίζονται μόνο για κτηνιατρική χρήση.

  • Ωστόσο, ο FDA δήλωσε ότι λόγω περιορισμένων δεδομένων δεν μπορεί να προσδιορίσει εάν η αιτία θανάτου συνδέεται άμεσα με τη χρήση της ιβερμεκτίνης ή άλλων αιτιών.
  • «Η υψηλότερη συχνότητα ανεπιθύμητων ενεργειών με την ιβερμεκτίνη στη μελέτη μας εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ευρεία χρήση αυτού του φαρμάκου εκτός του περιβάλλοντος κλινικών δοκιμών», είπε ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Στίβεν Λιμ στο CNN.
  • Οι κλινικές δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά η προώθηση της ιβερμεκτίνης ως θεραπείας για τον COVID-19 έχειπροκαλέσει διαμάχη.

Εμφάνισε σύγχυση, ζάλη, παραισθήσεις και ταχύπνοια και νοσηλεύτηκε για εννέα μέρες. Δηλώνω ότι έλαβα γνώση και ανεπιφύλακτα συμφωνώ και αποδέχομαι τουςΌρους Χρήσηςτου Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών, καθώς και της . Ήταν μία πολυκεντρική μελέτη που διεξήχθη σε 20 δημόσια νοσοκομεία και ένα κέντρο καραντίνας COVID-19 στη Μαλαισία από τις 31 Μαΐου ως τις 25 Οκτωβρίου του 2021. Σχεδόν όλοι οι γνωστοί εξωπλανήτες κινούνται εντός απόστασης από το άστρο τους ανάλογης της απόστασης… Οι ομάδες συχνά παρέχουν μια πύλη σε περισσότερες περιφέρειες στην κρυπτογραφημένη εφαρμογή Telegram.

Νέα Έρευνα: Εντοπίστηκαν 75 Γενετικοί Παράγοντες Που Αυξάνουν Τον Κίνδυνο Για Εμφάνιση Της Νόσου Αλτσχάιμερ

Η εταιρεία επισημαίνει ότι από την ανάλυσή της των μελετών που έχουν γίνει δεν διαπιστώνεται να έχει επιστημονική βάση η θεωρία ότι η ουσία αυτή θεραπεύει τη νόσο. Η Merck προειδοποίησε ότι η https://eumeds.gr/ δεν θα πρέπει να χορηγείται παρά μόνο ως αντιπαρασιτικό. Ενδεικτικά, οΑμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων εξηγεί γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία ή την πρόληψη της Covid-19. Στις ΗΠΑ, μάλιστα, το κοινό είχε στραφεί, όχι απλώς στο Scaball, αλλά σε σκευάσματα ιβερμεκτίνης για μεγάλα ζώα, όπως τα άλογα.

Η χρήση της ιβερμεκτίνη χαπιας αυξήθηκε μετά την παρουσίασή της από κάποιους ως πιθανή θεραπεία για τον Covid-19, παρόλο που δεν έχει εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές για τη θεραπεία του ιού. Ωστόσο, ο FDA δήλωσε ότι λόγω περιορισμένων δεδομένων δεν μπορεί να προσδιορίσει εάν η αιτία θανάτου συνδέεται άμεσα με τη χρήση της ιβερμεκτίνης ή άλλων αιτιών. Η ιβερμεκτίνη είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών τύπων παρασιτικών λοιμώξεων όπως οι ψείρες, ψώρα και πολλά άλλα και η χρήση της είναι εγκεκριμένη και στην κτηνοτροφία. Το φάρμακο μπορεί να συνταγογραφηθεί για τη θεραπεία παρασιτικών λοιμώξεων τόσο σε ανθρώπους όσο και σε ζώα.

Μπορείτε, ανά πάσα στιγμή, να διαγραφείτε από τη λίστα αποδεκτών του newsletter ακολουθώντας τον σύνδεσμο που βρίσκεται στο κάτω μέρος κάθε newsletter που λαμβάνετε από εμάς. Μια σειρά αναξιόπιστων μελετών με σοβαρά μεθοδολογικά προβλήματα ενέπλεξαν την στην πρόληψη και θεραπεία της COVID-19. To Virbamec δεν πρέπει να εισέρχεται στον υδροφόρο ορίζοντα καθώς αυτό ενδέχεται να είναι επικίνδυνο για τους ιχθύες και άλλους υδρόβιους οργανισμούς.

Με την πρόσδεσή του σε αυτούς τους διαύλους, προάγει την αύξηση της διαπερατότητας μεμβράνης για τα ιόντα χλωρίου, οδηγώντας σε υπερπόλωση του νευρικού ή μυϊκού κυττάρου, με αποτέλεσμα νευρομυϊκή παράλυση που μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο ορισμένων παρασίτων. Πολλές πιθανές θεραπείες COVID-19 που έδειξαν πολλά υποσχόμενες σε δοκιμαστικούς σωλήνες, συμπεριλαμβανομένης της υδροξυχλωροκίνης κατά της ελονοσίας που προωθήθηκε από τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τελικά απέτυχαν να δείξουν όφελος για τους ασθενείς με COVID-19 αφού μελετήθηκαν σε κλινικές δοκιμές. Τώρα όμως το πρακτορείο Reuters αναδημοσιεύει την έρευνα των Ιαπώνων, κάτι που επί της ουσίας ανοίγει το δρόμο για να χαρακτηριστεί και επίσημα ως φάρμακο για τον Covid-19 η ιβερμεκτίνη. Ήταν μία τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή, το χρυσό στάνταρ της ιατρικής έρευνας, στην οποία οι επιστήμονες εξέτασαν μία θεραπεία έναντι ενός placebo. Πολάκη καταλογίζοντάς του ανευθυνότητα δημοσιεύοντας στο Twitter την ανακοίνωση του FDA σύμφωνα με την οποία γινόταν έκκληση προς τους πολίτες να μην παίρνουν ιβερμεκτίνη γιατί «δεν είναι άλογα». Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να επιδείξουν και οι Συνάδελφοι Κτηνίατροι για την αξιολόγηση όσων δήθεν ζητούν την ιβερμεκτίνη για τα ζώα τους.

Η ιβερμεκτίνη είναι ένα πολύ δραστικό ένδο και εξωπαρασιτοκτόνο που ανήκει στην ομάδα των αβερμεκτινών. Η ιβερμεκτίνη απομονώνεται με ζύμωση από τον στρεπτομύκητα εδάφους Streptomyces avermitilis. Η αντιπαρασιτική δράση της οφείλεται στην ανάσχεση μεταβίβασης των νευρικών ώσεων. Συγκεκριμένα η ιβερμεκτίνη διεγείρει την απελευθέρωση του ανασταλτικού νευρομεταβιβαστή βουτυρικού οξέος στις προσυναπτικές νευρικές απολήξεις (νηματώδη) ή στις νευρομυικές συνάψεις (στα αρθρόποδα όπως τσιμπούρια, ψύλλοι, ψείρες).

Όπως αναφέρει το ΒΒC, οι κλήσεις για υποψίες δηλητηριάσεων με ιβερμεκτίνη στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί πολύ, αλλά από πολύ μικρή βάση (435 σε 1.143 φέτος) και οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις δεν ήταν σοβαρές. Οι ασθενείς είχαν εμετό, διάρροια, παραισθήσεις, σύγχυση, υπνηλία και τρόμο. Ο Δρ Kyle Sheldrick μέλος σε μια από τις ομάδες που ερευνούσε τις μελέτες, είπε ότι δεν είχαν βρει «ούτε μία κλινική δοκιμή» που να υποστηρίζει ότι η ιβερμεκτίνη απέτρεψε τους θανάτους από Covid που δεν περιείχαν «ούτε εμφανή σημάδια κατασκευής ούτε λάθη τόσο κρίσιμα που να ακυρώνουν τη μελέτη». Ένας ακόμα σοβαρός κίνδυνος που μπορεί να προέλθει από την off label – άνευ εγκρίσεως χρήση της Ιβερμεκτίνης είναι η ψευδής αίσθηση ασφάλειας έναντι της Πανδημίας που μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη τήρηση των προληπτικών μέτρων και σε αναστολή εμβολιασμού. Μεγάλες ομάδες συνωμοσιολόγων, διαδικτυακές σελίδες, ακόμα και κάποιες επίσημες αρχές πίστεψαν ότι η Ιβερμεκτίνη μπορεί να έχει θετική επίδραση στην Πανδημία. Στις ΗΠΑ παρουσιάστηκε εκθετική αύξηση της Κτηνιατρικής χρήσης Ιβερμεκτίνης αλλά και της χρήσης της με συνταγές σε ανθρώπους, σε σχέση με πριν την Πανδημία.

«Παρά τις αρχικές υποσχέσεις για την αποτελεσματικότητα της ιβερμεκτίνης ως θεραπείας κατά της Covid-19, μεγάλες και καλά σχεδιασμένες τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές, όπως η δική μας, έχουν δείξει συστηματικά ότι το φάρμακο αυτό παρείχε λίγα ή όχι σημαντικά κλινικά οφέλη. Πιστεύω ότι τα ευρήματα της μελέτης μας πιθανότατα θα κλείσουν την πόρτα στη χρήση της ιβερμεκτίνης ως θεραπείας για την Covid-19 ανέφερε ο δρ Λιμ. » Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο FDA δεν έχει εγκρίνει τη χρήση της ιβερμεκτίνης για τη θεραπεία ή την πρόληψη της Covid-19 σε ανθρώπους.

0 comments on “Το Παρασιτοκτόνο Ιβερμεκτίνη Ούτε Θαυματουργό Είναι Ούτε Αποτρέπει Την Επιδείνωση Του Covid, Σύμφωνα Με Νέα ΈρευναAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *