Οι Ανάγκες Των Εγκύων Σε Βιταμίνη D3©

Οι Ανάγκες Των Εγκύων Σε Βιταμίνη D3©

Όπως αποδείχθηκε, ένα σωστό οικογενειακό περιβάλλον μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις της παχυσαρκίας, με τους επιστήμονες να τονίζουν ότι παρόλο που η επίπτωση στο δείκτη νοημοσύνης αναδείχθηκε μικρότερη στα καλά οικογενειακά περιβάλλοντα, παρέμενε υπαρκτή. Η ομάδα επιδημιολόγων, διατροφολόγων και ερευνητών περιβαλλοντικής υγείας από τα Πανεπιστήμια Columbia και Τέξας ανέδειξε, μάλιστα, ότι οι διαφορές αυτές είναι συγκρίσιμες με τις επιπτώσεις της έκθεσης στην παχυσαρκία κατά την πρώιμη παιδική ηλικία, όπως αναφέρεται στη σχετική δημοσίευση στο BMC Pediatrics. Μετά το περιστατικό, ο Bikash Barman ανέλαβε το ζήτημα της φροντίδας της μητρικής υγείας στο χωριό και αποφάσισε κατ’ αρχήν να αναλάβει το θέμα της έλλειψης διαθεσιμότητας ασθενοφόρων μέσω ενός βίντεο τον Δεκέμβριο του 2016. Στην εγκύκλιο, η οποία παρατίθεται πιο κάτω, υπογραμμίζεται πως τα βρέφη πρέπει να θηλάζουν αποκλειστικά για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους. Ως αποκλειστικός μητρικός θηλασμός ορίζεται ο θηλασμός κατά τον οποίο το βρέφος λαμβάνει μόνο μητρικό γάλα και καμία άλλη υγρή ή στερεή τροφή, με μόνη εξαίρεση διαλύματα επανυδάτωσης, σταγόνες ή σιρόπια (βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία, φάρμακα).

Τα επιθυμητά επίπεδα συγκεντρώσεων της 25-υδροξυβιταμίνης D3 είναι υψηλότερα των 30ng/ml. Η συνιστώμενη δοσολογία συμπληρωματικής χορήγησης βιταμίνης D3 μέχρι σήμερα δεν είναι επαρκής για να διατηρηθούν τα επίπεδα των συγκεντρώσεων της 25-υδροξυβιταμίνης D3 πάνω από τα 30ng/ml, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η διασφάλιση υγιών συνθηκών διαβίωσης καθώς και η προαγωγή της ευημερίας για όλους και σε όλες τις ηλικίες είναι απαραίτητες για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την αύξηση του προσδόκιμου ζωής ενώ έχουν μειωθεί σημαντικά ορισμένοι από τους παράγοντες που σχετίζονται με την παιδική και τη μητρική θνησιμότητα. Αντίστοιχα, η σπουδαία πρόοδος που έχει συντελεστεί στην αύξηση της πρόσβασης σε καθαρό νερό και σε εγκαταστάσεις αποχέτευσης έχει οδηγήσει στη μείωση της ελονοσίας, της φυματίωσης, της πολιομυελίτιδας καθώς και της εξάπλωσης του HIV/AIDS. Ωστόσο, χρειάζονται ακόμα περισσότερες προσπάθειες για την πλήρη εξάλειψη ενός μεγάλου φάσματος ασθενειών καθώς και για την αντιμετώπιση πολλών, διαφορετικών και επίμονων ζητημάτων υγείας που ανακύπτουν.

Τα πρόσφατα δεδομένα δείχνουν ότι για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων υγείας τόσο στη μητέρα, όσο και στο παιδι της μπορεί να χρειαστεί η συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης D3 σε δόση μεγαλύτερη των 10 microg/ημερησίως. Η τελευταία φορά που η μητρική θνησιμότητα στις ΗΠΑ ήταν τόσο υψηλή ήταν το 1968, αν και από το 2018 χρησιμοποιείται νέα μεθοδολογία για την καταγραφή των θανάτων αυτών. Σημειώνεται ότι εάν οι γυναίκες μολυνθούν από SARS-CoV-2 η εγκυμοσύνη τις θέτει σε υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση και θάνατο, με δεδομένο ότι δεν ήταν ακόμη διαθέσιμα τα εμβόλια το 2020. Πιθανώς να συνέβαλαν και οι διάφορες φυλετικές ανισότητες αλλά και παράγοντες, όπως είναι ο υψηλότερος επιπολασμός υπέρτασης, σακχαρώδους διαβήτη και παχυσαρκίας, η δυσκολότερη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη κ.ά. Επίσης, για τους περισσότερους αναπτυξιακούς τομείς, η έκθεση στη μητρική κατάθλιψη πριν από την ηλικία του 1 έτους και μεταξύ των ηλικιών 4 και 5 ετών είχε τον ισχυρότερο συσχετισμό με αναπτυξιακή ευπάθεια.

  • 3.2 Έως το 2030, τερματισμός των αποτρέψιμων θανάτων νεογνών και παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών, με στόχο όλες οι χώρες να μειώσουν τη νεογνική θνησιμότητα στους 12 θανάτους ανά 1,000 γεννήσεις και την παιδική, κάτω των πέντε ετών, θνησιμότητα στους 25 θανάτους ανά 1,000 γεννήσεις.
  • Η επιφανειακή ενυδάτωση προστατεύει τους αεραγωγούς της κυστικής ίνωσης από μολύνσεις αποκαθιστώντας της ακεραιότητά τους Η κυστική ίνωση είναι μια σοβαρή κληρονομική πάθηση που επηρεάζει τους πνεύμονες, το πάγκρεας, το συκώτι, τα έντερα, τα ιγμόρεια και τα γεννητικά όργανα.
  • Εγγυόμαστε ότι θα παραλάβεις την παραγγελία σου ή θα πάρεις τα χρήματά σου πίσω.
  • Επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ που σήμερα θεωρούνται ασφαλή μπορεί να συνδέονται με εμφάνιση καρδιακής ανεπάρκειας, σύμφωνα…
  • Επικοινωνία για θέματα Εταιρικής Ευθύνης Πατήστε εδώ για να στείλετε το αίτημά σας.

Στις δράσεις αυτές περιλαμβάνεται η τροποποίηση της έμφυτης και της προσαρμοστικής ανοσίας και τη ρύθμιση του κυτταρικού πολλαπλασιασμού. Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, αναλύει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με τα… Σύμφωνα με http://jetboyaci.com/cost-of-bimatoprost-prescription-lumigan-brand-and-2/ τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το εμβόλιο για την ευλογιά είναι 85% αποτελεσματικό στην… Η μελέτη αναδεικνύει τις πιθανές μακροπρόθεσμες νευροαναπτυξιακές επιπτώσεις της πανδημίας, όσον αφορά τον εγκέφαλο των… Αποθήκευσε το όνομά μου, email, και τον ιστότοπο μου σε αυτόν τον πλοηγό για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω.

Μπορεί Να Σου Αρέσει Επίσης:

Σχετικά με το ρόλο που διαδραμάτισε η πανδημία COVID-19 στην αύξηση των μητρικών θανάτων, τα στοιχεία δείχνουν ότι εάν οι γυναίκες μολυνθούν από SARS-CoV-2 η εγκυμοσύνη τις θέτει σε υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση και θάνατο. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι παρόλο που τα παιδιά που εκτέθηκαν σε μητρική κατάθλιψη είχαν αυξημένο κίνδυνο αναπτυξιακής ευπάθειας κατά την είσοδο στο σχολείο, ∼70% των παιδιών που εκτέθηκαν, δεν αναγνωρίστηκαν ως ευάλωτα σε κανένα από τα 5 αναπτυξιακά πεδία που περιελάμβανε η μελέτη. 3.8 Επίτευξη καθολικής υγειονομικής κάλυψης, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των οικονομικών κινδύνων, πρόσβαση σε βασικές ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, καθώς και πρόσβαση όλων σε ασφαλή, αποτελεσματικά, ποιοτικά και προσιτά βασικά φάρμακα και εμβόλια. Το χωριό δεν διαθέτει Κέντρο Πρωτοβάθμιας Υγείας και στους μήνες των μουσώνων, καθίσταται δύσκολη η πρόσβαση στο πλησιέστερο νοσοκομείο, καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολη για τις γυναίκες την πρόσβαση στη μητρική υγειονομική περίθαλψη. Αλλά ξεκινήσαμε με ένα πρόγραμμα οικογενειακού σχεδιασμού, ακολουθούμενο από μία άκρως επιτυχημένη δραστηριότητα μητρικής παιδικής υγείας, σύνολα από δραστηριότητες.

Ενδιαφέρει, τέλος, τους κρατικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς αποδεικνύει ότι η αύξηση στα ποσοστά των παιδιών που θηλάζουν είναι προς το συμφέρον -υγείας, οικονομικό, οικολογικό, κοινωνικό- όλων. Το WFP επίσης στοχεύει στην μείωση της παιδικής θνησιμότητας, στη βελτίωση της μητρικής υγείας , ενώ μάχεται εναντίον ασθενειών όπως ο HIV και το AIDS. Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (ΠΕΜΘ) – World Breastfeeding Week έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (World Alliance for Breastfeeding Action – WABA) και εορτάζεται από το 1992 κάθε χρόνο στις 1-7 Αυγούστου. Στη χώρα μας η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού εορτάζεται, κάθε χρόνο, στις 1-7 Νοεμβρίου. Η εν λόγω δράση υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ – WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες. Αποτελεί μια εκστρατεία η οποία αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας σε θέματα που σχετίζονται με τον μητρικό θηλασμό και την προαγωγή του στοχεύοντας στην επίτευξη του στόχου που έχει θέσει ο ΠΟΥ για σίτιση του 50% των βρεφών αποκλειστικά με θηλασμό έως το 2025.

Κορωνοϊός: H Μητρική Θνησιμότητα Αυξήθηκε Απότομα Στις Ηπα Κατά Τη Διάρκεια Της Πανδημίας

Σε σύγκριση με το γενικό πληθυσμό, οι ασθενείς με καρκίνο εμφανίζουν ταχύτερη μείωση της ανοσιακής… Μέσω συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης, να μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών αλλά και να διαχειρίζονται https://www.ofarmakopoiosmou.gr/ κρίσεις υγείας σε εθνικό επίπεδο. Έως το 2030, καθώς και στη ρύπανση και τη μόλυνση του αέρα, των υδάτων και του εδάφους. Συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και της επιβλαβούς κατανάλωσης αλκοόλ.

μητρική υγεία

Οι πρόσφατες όμως έρευνες έχουν αποκαλύψει τη σπουδαιότητα των μη κλασσικών δράσεων της βιταμίνης D3 σε μια ποικιλία κυτταρικών τύπων. Το 2020 «πιθανόν η covid-19 συνέβαλε» στην αύξηση του ποσοστού, σύμφωνα με την Ντόνα Χόγιερτ, η οποία συμμετείχε στη σύνταξη της έκθεσης. Όμως η ασθένεια αυτή δεν αναφέρεται στο 88% των περιπτώσεων θανάτων και κατά συνέπεια δεν ευθύνεται παρά για ένα μέρος αυτών, πρόσθεσε.

Εκπαιδεύοντας Τα Παιδιά, Όρια Στην Παιδική Παντοδυναμία

Αυτό που καταλαβαίνουμε όταν το ακούμε, είναι ότι η γυναίκα που το λέει δεν βοηθήθηκε σωστά από τους ειδικούς ή από το περιβάλλον της, ακόμη και από τη δική της μητέρα, που την προτρέπει στη χρήση του μπιμπερό, γιατί αυτό τη διδάξαμε όταν η ίδια γέννησε τα δικά της παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι ο μητρικός θηλασμός υπακούει στο νόμο ζήτησης και παραγωγής. Ωστόσο, ένα πράγμα έχει αλλάξει σίγουρα από τότε — τα προγράμματα για τον έλεγχο του πληθυσμού τώρα υπόκεινται στην “μητρική υγεία”, που μεταμφιέζεται ως “επιλογή” των γυναικών στην αναπαραγωγική υγεία ως μέρος του Janani Suraksha Yojana (σχέδιο της ινδικής κυβέρνησης για την μείωση των νεογνικών και μητρικών θανάτων). Κοιτάξτε εδώ, πρέπει να θέσετε τέρμα στη φτώχεια, εκπαίδευση, φύλο, παιδική και μητρική υγεία, να ελέγξετε τις μολύνσεις, να προστατέψετε το περιβάλλον και να έχετε καλές παγκόσμιες διασυνδέσεις ανάμεσα στα έθνη από κάθε άποψη από την αρωγή ως το εμπόριο.

μητρική υγεία

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα παιδιά που εκτέθηκαν σε μητρική κατάθλιψη πριν από την ηλικία των 5 ετών είχαν 17% υψηλότερο κίνδυνο να έχουν τουλάχιστον 1 αναπτυξιακή ευπάθεια κατά την είσοδο στο σχολείο από ό, τι τα παιδιά που δεν είχαν εκτεθεί σε μητρική κατάθλιψη πριν από την ηλικία των 5 ετών. Ένας άλλος τομέας με άμεση ανάγκη για δράση είναι η , λόγω της γρήγορης πληθυσμιακής ανάπτυξης στη Μαδαγασκάρη. Ουσιαστική αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία και των προσλήψεων, ανάπτυξη, εκπαίδευση και διατήρηση του υγειονομικού δυναμικού των αναπτυσσόμενων χωρών, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες και στα μικρά αναπτυσσόμενα νησιωτικά κράτη.

Ανακαλύψαμε επίσης ένα σωρό οφέλη για το βρέφος και για τη μητέρα, τα οποία είναι ήδη γνωστά σε όλους. Η ίδια η μητέρα ωφελείται γιατί χάνει εύκολα τα κιλά της εγκυμοσύνης της, κινδυνεύει λιγότερο από Ca μαστού, από οστεοπόρωση κ.ά. Σημειώνεται πως μητρικός θάνατος ορίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο θάνατος μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή εντός 42 ημερών από το πέρας της εγκυμοσύνης https://www.upharm.gr/ από οποιαδήποτε αιτία που σχετίζεται ή επιδεινώνεται από την εγκυμοσύνη ή τη διαχείρισή της. Την ανιούσα έλαβε το ποσοστό της μητρικής θνησιμότητας το 2020, με μεγαλύτερο πλήγμα σε έγχρωμες και ισπανόφωνες γυναίκες, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του CDC στις ΗΠΑ. Η αύξηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στις συγκεκριμένες ομάδες, καθώς οι εγκυμονούσες αποτελούν ευπαθή ομάδα σε περίπτωση μόλυνσης από SARS-CoV-2.

Το βέβαιο είναι ότι περίπου το 95% των γυναικών έχει τη δυνατότητα να θηλάσει επαρκώς. Κι όμως, εννιά στις δέκα μητέρες στην Ελλάδα ξεκινούν να θηλάζουν το μωρό τους μόνο για να εγκαταλείψουν την προσπάθεια πρόωρα μέσα στις επόμενες εβδομάδες από τη γέννηση, ερχόμενες συστηματικά αντιμέτωπες με δεκάδες εμπόδια στον θηλασμό, με ελλιπή υποστήριξη και με υπονόμευση. Τα αναγραφόμενα στην ιστοσελίδα στοχεύουν στην επιστημονική ενημέρωση των ιατρών και των λοιπών επιστημόνων υγείας και δεν αποτελούν μέσα διάγνωσης ή αντιμετώπισης ή πρόληψης ασθενειών, ούτε αποτελούν ιατρική συμβουλή για ασθενείς.

Της προσφέρεται η δυνατότητα τηλεφωνικής κλήσης για να επιλύσει τις τυχόν απορίες της στην Ανοιχτή Γραμμή Μητρικού Θηλασμού, αλλά και να την επισκεφθεί η υπηρεσία ΜΗΤΕΡΑ στο ΣΠΙΤΙ. Ο Ηλίας Μόσιαλος υπογράμμισε ότι οι επιστήμονες δεν φοβούνται νέα πανδημία από την ευλογιά των… Αυξάνονται παγκοσμίως οι περιπτώσεις της ανεξήγητης φλεγμονής του ήπατος σε παιδιά και εφήβους έως 16… Μέχρι το 2030, συμπεριλαμβανομένων μεθόδων αντισύλληψης, πληροφορίας και εκπαίδευσης όπως και την ενσωμάτωση της αναπαραγωγικής υγείας σε εθνικές στρατηγικές και προγράμματα.

Οι στρατηγικές αφορούν στην υποστήριξη ασφαλών κυήσεων, στη μείωση επιπλοκών που σχετίζονται με τον τοκετό καθώς και των μητρικών θανάτων το πρώτο έτος μετά τη γέννηση. Πραγματοποιήθηκε μάλιστα επένδυση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη μητρική υγεία συγκεκριμένα. Έχουν ιδιαίτερη σημασία τόσο η καταγραφή των αντίστοιχων δεδομένων όσο και τα σχετικά προληπτικά μέτρα και στη χώρα μας. Οι δόσεις της βιταμίνης D3, που χορηγούνται μέχρι σήμερα, δεν είναι επαρκείς για τη διατήρηση των επιπέδων της 25-υδροξυβιταμίνης D3 πάνω από τα 30ng/ml, που είναι τα επιθυμητά επίπεδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αν και δεν είναι στατιστικά σημαντικό, όσο αυξάνει η δόση της βιταμίνης D3, περιορίζεται η συν-νοσηρότητα άλλων παθολογικών καταστάσεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όσο αυξημένα ήταν τα επίπεδα της 25-υδροξυβιταμίνης D3 κατά τον τοκετό, τόσο ελαττωμένη ήταν η συν-νοσηρότητα κατά τον τοκετό.

Δίνουν τη δυνατότητα να βελτιώνουμε διαρκώς τις υπηρεσίες μας, συλλέγοντας και αναλύοντας στατιστικά στοιχεία για την μετάβασή σου σε εμάς από άλλη ιστοσελίδα και για την εν γένει επισκεψιμότητα (πχ. αριθμός επισκεπτών, συχνότερες αναζητήσεις), καθώς και τη συγκεκριμένη διάδρασή σου με τις υπηρεσίες μας. Στην κινητοποίηση για δράσεις σχετικά με την προστασία του θηλασμού για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας. Σε πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη προς νοσοκομεία και ιδιωτικά μαιευτήρια, επισημαίνεται πως η χρήση υποκατάστατου μητρικού γάλακτος γίνεται μόνον όταν υπάρχουν ιατρικοί λόγοι ή γραπτή συναίνεση της μητέρας. Ως γυναίκες κινδύνου ορίζονται, όλες οι γυναίκες που καλύπτουν μόνιμα την κεφαλή τους με μαντήλα, οι γυναίκες με σκούρο δέρμα, πρόσφατοι μετανάστες σε μια χώρα και οποιαδήποτε γυναίκα για οποιοδήποτε λόγο δεν εξέρχεται από την κατοικία της. Mετά από αυτά, γίνεται κατανοητό ότι οι έγκυες έχουν αυξημένες ανάγκες ασβεστίου και ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν επαρκή επίπεδα βιταμίνης D3 για να εξασφαλίζεται η αποτελεσματική απορρόφηση του ασβεστίου.

Επίτευξη καθολικής υγειονομικής κάλυψης, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των οικονομικών κινδύνων, πρόσβαση σε βασικές ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, καθώς και πρόσβαση όλων σε ασφαλή, αποτελεσματικά, ποιοτικά και προσιτά βασικά φάρμακα και εμβόλια. Ό,τι θές να μάθεις για τους μύθους και τις διεστρεβλώσεις που περιβάλλουν τον θηλασμό, για τη βιομηχανία πίσω τη βεφική διατροφή και τόσα άλλα! Όσες μητέρες ενδιαφέρονται σοβαρά να θηλάσουν θα βρουν αυτό το βιβλίο εξαιρετικά χρήσιμο όχι μόνο για το θηλασμό αλλά και για άλλα θέματα. Αν η έγκυος έχει έλλειψη ή ανεπάρκεια βιταμίνης D3 χορηγείται συμπληρωματικά βιταμίνη D3 σε δόση 4000 IU (Διεθνείς Μονάδες) από το στόμα.

Οι γυναίκες εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις και να διατρέχουν σοβαρούς κινδύνους της υγείας τους, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη https://eumeds.gr/ και τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και τα σχετικά δικαιώματά τους. H συμπληρωματική χορήγηση 4000IU/ημερησίως έχει σχετιστεί με μικρότερο κίνδυνο υποβιταμίνωσης D3 σε σύγκριση με μια άλλη ομάδα εγκύων που έπαιρναν κατά τη διάρκεια της κυήσεως 2000IU ημερησίως. Αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει ότι τα αγόρια πιθανόν να είναι πιο ευάλωτα κατά την ενδομήτρια ζωή, καθώς προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης στα αγόρια των οποίων οι μητέρες είχαν εκτεθεί σε μόλυβδο, αλλά όχι και στα κορίτσια. Άλλη μελέτη του 2019 υπέδειξε ότι τα αγόρια των οποίων οι μητέρες είχαν υψηλό ποσοστό φθορίου στον οργανισμό τους κατά την εγκυμοσύνη είχαν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης. Επίσης, η ομάδα εξέτασε και έλαβε υπόψιν της το περιβάλλον ανάπτυξης στο σπίτι του κάθε παιδιού, ερευνώντας τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς αλληλεπιδρούσαν με αυτό και αν το παιδί είχε στη διάθεσή του βιβλία και παιχνίδια.

Μια πρόσφατη σχετικά εργασία δίδει έμφαση στη σημασία των μη κλασσσικών δράσεων της βιταμίνης D3 στην εγκυμοσύνη και τον πλακούντα. Αν τούτο δεν είναι εφικτό οι ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη D3 καλύπτονται από τη λήψη ορισμένων τροφών που περιέχουν βιταμίνη D3 ή D2 ή από τη λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D3. «Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι οι μαύρες γυναίκες δεν λαμβάνουν το ίδιο επίπεδο φροντίδας» στις ΗΠΑ, εξήγησε η Έμπονι Χίτον αναισθησιολόγος στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια και ειδική στις ανισότητες στην πρόσβαση υπηρεσιών υγείας.

Αντίστοιχα, η σπουδαία πρόοδος που έχει συντελεστεί στην αύξηση της πρόσβασης σε καθαρό νερό και σε εγκαταστάσεις αποχέτευσης έχει οδηγήσει στη μείωση της ελονοσίας, της φυματίωσης, της πολιομυελίτιδας καθώς και της εξάπλωσης τουHIV/AIDS. 3.4 Έως το 2030, μείωση κατά το ένα τρίτο της πρόωρης θνησιμότητας από μη-μεταδοτικές ασθένειες μέσω της πρόληψης και της θεραπείας, και προώθηση της ψυχικής υγείας και ευημερίας. Πρέπει να διερευνηθούν επειγόντως καινοτόμες πρωτοβουλίες χρηματοδότησης, προκειμένου να βοηθήσουν στην ενίσχυση των υγειονομικών συστημάτων και την καταπολέμηση της ανισότητας, ιδίως όσον αφορά τη μητρική υγεία και την παιδική θνησιμότητα. Έως το 2030, μείωση κατά το ένα τρίτο της πρόωρης θνησιμότητας από μη-μεταδοτικές ασθένειες μέσω της πρόληψης και της θεραπείας, και προώθηση της ψυχικής υγείας και ευημερίας.

Tα τελευταία δέκα χρόνια εκτεταμένες έρευνες έδειξαν ότι η βιταμίνη D3 δεν είναι μόνον οστεοπροστατευτική και ρυθμιστική της ομοιοστασίας του ασβεστίου και του φωσφόρου. Η υπογονιμότητα είναι πλέον αποδεκτό ότι θεωρείται νόσημα αφού στην πραγματικότητα αποτελεί διαταραχή της υγείας του ζευγαριού. Καθώς, λοιπόν, η ευφυΐα στην παιδική ηλικία αποτελεί παράγοντα πρόβλεψης του επιπέδου μόρφωσης, της κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης και της επαγγελματικής επιτυχίας στη μετέπειτα ζωή, οι ερευνητές αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι επιπτώσεις αυτές να διατηρούνται μέχρι και την ενηλικίωση. Έως το 2030, μέσω της πρόληψης και της θεραπείας και να προωθήσει την ψυχική υγεία και την ευημερία.

0 comments on “Οι Ανάγκες Των Εγκύων Σε Βιταμίνη D3©Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published.